Recept: Italiaanse Ribeye

Hoofdgerecht, 4 personen

Zowel het bot als een goede dooradering van het vlees geeft ribeye zijn specifieke smaak. Een aantal gouden regels: Neem het vlees 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Verhit de grillpan goed voor. Bestrijk het vlees (en dus niet de pan) met olie! Kruid pas vlak voor het grillen met zout en peper.

Ingrediënten
2 flinke ribeyes (300-350 g per stuk)
olijfolie
zeezout
versgemalen peper
1 sjalotje
3 eetlepels zwarte olijven
3 ansjovisfilets
1 citroen
enkele takjes peterselie
ca. 8 kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Pel en snipper voor de dressing de sjalot. Hak de olijven klein. Snijd de ansjovis in flinterdunne snippers. Rasp een klein beetje citroenschil af, snijd de citroen doormidden en pers 1 helft van de citroen uit.

Hak de peterselie. Snijd de kerstomaten eerst in vieren en vervolgens dwars doormidden. Meng sjalot, citroenrasp en -sap, ansjovis, peterselie en stukjes kerstomaat met de olijfolie. Voeg eventueel peper naar smaak toe.

Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit een ruime klont boter in een koekenpan en schenk hier een scheut olijfolie bij. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid met zout en peper.

Leg het vlees op de hete grill en keer het vlees na ca. 2 minuten. Grill de andere kant 2-3 minuten en laat het vlees even rusten. Snijd het in repen en lepel er de dressing over. Lekker met bijvoorbeeld een witte bonensalade of ciabatta met pesto. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden