Recept: Italiaanse gehaktballetjes

Hoofdgerecht of snack 6 personen
Natuurlijk is het laten draaien van gehakt met vlees dat u zelf uitzoekt lekkerder dan gehakt kant en klaar kopen. Er schijnt zelfs een opleving te zijn in de verkoop van gehaktmolens! Op die manier is bovendien beter te bepalen hoeveel vet er in het gehakt zit en hoe de verhouding tussen rund en varken is.

Neem voor rundergehakt (geaderd) vlees van de schouder, voor varkensgehakt bijvoorbeeld hamlappen. Snijd het vlees in blokjes en leg deze bij voorkeur voor het malen een klein half uur in de diepvries (niet langer). Het vlees laat zich dan beter malen.

Serveer de gehaktballen zó als snack of bij gebakken aardappeltjes of verwarm ze in een gekruide tomatensaus en serveer ze met al dente gekookte pasta.

Ingrediënten
650 g rundergehakt
350 g varkensgehakt
1 grote ui
100 g geraspte parmezaanse kaas
zout, peper
mespunt gemalen kaneel
¿ bosje peterselie
bloem
boter om te bakken

Bereidingswijze
Doe het gehakt in een kom. Rasp de ui hierboven en meng de rasp met de parmezaanse kaas en zout, ruim versgemalen peper en kaneel naar smaak door het vlees. Hak de peterselie en meng door het gehakt.

Vorm hiervan met vochtige handen kleine balletjes ter grootte van een golfbal. Strooi bloem op een bord en wentel de gehaktballen hierdoor. Verhit boter in een braad- of hapjespan en braad hierin de gehaktballen rondom aan en gaar in 10-15 minuten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden