Recept: Indiase kipburgers

Hoofdgerecht, 4 personen

'Burgers' klinkt misschien verwarrend voor dit magere verse en kruidige kipgerecht, maar kipkoekjes klinkt ook niet écht en ballen zijn het ook al niet. Pas de kruiden eventueel aan de eigen smaak aan en vervang desnoods de helft van de koriander door peterselie. Lekker met Naan brood, maar ook bij linzen.

Ingrediënten

500 g kipgehakt
1 kleine ui
stukje gemberwortel
klein bosje munt
klein bosje koriander
1 groene peper
zout
1 groot ei
olijfolie om te bakken

Bereidingswijze
Doe het gehakt in een kom. Pel en snipper de ui. Neem de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Voeg met de uisnippers bij het gehakt.

Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes. Voeg de reepjes met zout naar smaak en het ei bij de rest van de ingrediënten en meng dooreen.

Vorm van het gekruide gehakt 8 afgeplatte 'koekjes' of 'burgers'. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de gekruide kipburgers op niet te hoog vuur in een minuut of 7 goudbruin en gaar.

Bak de ' burgers' niet op te hoog vuur omdat ze dan te donker worden aan de buitenkant terwijl ze nog niet gaar zijn aan de binnenkant. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden