Recept: Hazelnoot champignonpasteitjes

Foto Misterbisson Beeld
Foto Misterbisson

Lunch of voorgerecht, 4 personen

In dit geval worden er van onderstaande hoeveelheid 4 pasteitjes gebakken, maar er kan ook in een niet te grote springvorm één taart van gemaakt worden. Bekleed in dat geval de bodem en wand met deeg, schep hierin de vulling en dek af met bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met eigeel en verleng de oventijd met 5 minuten.

Ingrediënten
2 sjalotjes
1 teen knoflook
400 g kastanjechampignons
50 g hazelnoten
Boter of olie om te bakken
Zout, peper
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 plakken Caprice des dieux
1 eidooier

Bereiding
Pel en snipper sjalotjes en knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof. Fruit de uisnippers en stukjes champignon in wat boter of olie gaar. Kruid met zout en peper en laat in een zeef uitlekken tot ze geen vocht meer vasthouden. Rooster intussen de hazelnoten en hak ze grof.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop 4 plakjes deeg. Meng de uitgelekte paddenstoelen met de noten en verdeel over de plakjes deeg en leg hierop de kaas. Maak de randen vochtig met wat water. Rol de overige plakjes deeg licht uit, leg ze over de vulling en druk aan.

Roer de eidooier los met wat water en bestrijk hiermee het deeg. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pasteitjes goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Misterbisson

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden