Recept: Gepocheerde peer met gember

Nagerecht, 4 personen

Dit nagerecht kan geserveerd worden met een bol vanilleijs, met crème fraîche of met wat lobbig geslagen room. In plaats van de 'gewone' peer kan voor dit recept ook de Aziatische Nashipeer worden gebruikt. De peer is soms in de supermarkt verkrijgbaar, maar vaker in toko's of Turkse winkels. De beste periode voor deze peer is vanaf oktober tot februari/maart.

Ingrediënten
4 peren
2 eetlepels citroensap
stuk gemberwortel van ca. 5 cm
6-7 eetlepels suiker
5 dl water
1 zakje vanille suiker

Bereidingswijze
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel de peren met het citroensap.

Schil het stuk gemberwortel en snijd het in 4 stukken. Breng de stukken gember met de suiker, het water en het zakje vanillesuiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.

Leg de stukken peer in het kookvocht en laat de stukken in ca. 15 minuten zacht worden. De stukken moeten wel heel blijven.

Schep de stukken peer met een schuimspaan uit het kookvocht en laat het kookvocht inkoken tot een siroop. Schenk het over de peren en laat het afkoelen.

Verwijder de stukken gember. Zet het geheel afgedekt in de koelkast om door en door koud te worden. Serveer bij ijs of met een flinke lepel crème fraîche of yoghurt. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden