Recept: Gekaramelliseerde kip met zwarte peper

4 personen

Door de enigszins lange lijst van ingrediënten lijkt dit een ingewikkeld recept maar het tegenovergestelde is waar. Het is simpel én snel te bereiden en bovendien erg lekker! Rijstazijn is in toko's te koop. Gebruik de witte azijn (er is ook rode rijstazijn te koop). Is rijstazijn niet of moeilijk te verkrijgen, gebruik dan appelazijn

Ingrediënten
4 grote stukken kipfilet
100 g bruine basterdsuiker
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels rijstazijn
1 dl water
1 teen knoflook
2 sjalotjes
1 rode peper
1 theelepel djahé (gemberwortel)
zonnebloemolie om te bakken
takjes koriander

Bereidingswijze
Snijd de stukken kip in repen. Meng basterdsuiker, vissaus, rijstazijn en water in een kom. Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.

Maak de peper schoon en snijd deze in reepjes. Voeg knoflook, peper en gemberpoeder bij het mengsel in de kom en houd de sjalotsnippers apart.

Verhit een wok, voeg de olie toe en fruit hierin de sjalotsnippers 1 minuut. Voeg de repen kip toe en roerbak al omscheppend tot de kip begint te verkleuren.

Schenk dan het zoete vissaus mengsel toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten doorkoken tot de kip gaar is en de saus enigszins ingekookt.

Hak de koriander grof en bestrooi hiermee de kip. Lekker met rijst! (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden