Recept: 'Geheime' dessertsauzen

Dessertsaus, 4 personen

Geheimen moet je vooral niet willen delen. Je leest of hoort ze en houdt ze vervolgens lekker voor jezelf. Zo ook deze sauzen die in een handomdraai te maken zijn. Sauzen met 'geheime' ingrediënten en waar je al helemaal niet van moet verraden hoe snel ze te maken zijn; dan is de magie er af. Laat de tafelgenoten maar raden en vertel vooral niet hoe makkelijk ze te bereiden zijn.

Chocoladekaramelsaus met pinda's

Ingrediënten
2,5 dl slagroom
2 snickers

Bereidingswijze
Schenk de slagroom in een pannetje en hak of snijd de snickers in stukjes. Laat de snickers nu al roerend op laag vuur in de slagroom smelten. Gebruik een pan met antiaanbaklaag en blijf roeren. Voorwaarde is dat de warmtebron niet te hoog staat afgesteld. Serveer bij ijs, bij cake, bij stukjes peer, over bananen enz.

Chocoladekaramelsaus

Ingrediënten
2,5 dl slagroom
1 extragrote marsreep

Bereidingswijze
Bereid deze saus op dezelfde manier als de bovenstaande saus
Variant: Vervang de marsen door een rol rolo's of door een in stukken gehakte daimreep (Zweedse chocoladereep met vulling van harde karamel). (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden