Recept: Gegrilde perziken met frambozensaus

Nagerecht, 4 personen

Heerlijk als dessert bij een barbecue, maar ook heel makkelijk te maken in een grillpan. De frambozensaus kan simpelweg enkele uren van te voren worden gemaakt en afgedekt koel worden weggezet. Een dessert met de combinatie perzik en frambozen (en ijs) werd voor t eerst zo'n kleine 120 jaar geleden door de beroemde Auguste Escoffier geserveerd in het Savoy hotel voor de gevierde Australische operazangeres 'Dame' Nelly Melba (die in werkelijkheid Helen Porter Mitchell heette). Overigens ook de 'Melba'toast zou door Auguste Escoffier voor haar gecreëerd zijn nadat ze ooit ziek was geweest en hij de lichte knapperige toasts speciaal voor haar maakte. Overigens hebben Nelly nog Auguste dit verhaal ooit willen bevestigen.

Ingrediënten
1 doosje frambozen
2 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels water
4 perziken
40 g boter
1 volle eetlepel suiker

Bereiding
Breng de frambozen in een steelpan zachtjes aan de kook met de basterdsuiker en het water. Laat de frambozen zacht koken. Pureer met een staafmixer en laat afkoelen. Verhit de boter met de suiker en laat licht kleuren. Neem de pan van het fornuis. Halveer de perziken en verwijder pit en velletje. Bestrijk de perzikhelften met het botermengsel. Verhit de grillpan tot heet en grill hierop de perziken in ca. 6-8 minuten. Keer tussentijds 1 maal. Geef de frambozensaus bij de perziken en serveer bijvoorbeeld met ijs, mascarpone of dikke Turkse of Griekse yoghurt. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden