Recept: Garnalensoep met tomaat en dille

Foto Jonicdao Beeld
Foto Jonicdao

Voorgerecht 6 personen

Deze soep kan als voorgerecht worden geserveerd maar ook als amuse in kleine glaasjes voor een grote groep mensen. Schenk de soep in dat geval in kleine (dikke) glaasjes en garneer eventueel met een theelepeltje room, vóór de dille en garnalen over de soep worden gestrooid.

Omdat niet in elke supermarkt de inhoud van een bakje garnalen gelijk is, kan met de onderstaande hoeveelheid gevarieerd worden afhankelijk van de grootte van de verpakking.

Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
20 g boter
375 g - 400 g roze garnalen
5 dl gepureerde tomaten
4 dl kippenbouillon
Scheut vieux of cognac
Dille (vers of diepvries)

Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflookteen. Verwarm de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Houd een deel van de garnalen achter voor de garnering en voeg de overige garnalen aan de pan met ui en knoflook toe en fruit ongeveer 1 minuut mee.

Schenk de gepureerde tomaten en bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Hak de dille grof. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met vieux of cognac.

Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met de achtergehouden garnalen en dille. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Jonicdao

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden