Recept: Drumsticks met knoflook

Hoofdgerecht, 4 personen

De gestoofde tenen knoflook smaken heel lekker wanneer ze op plakjes stokbrood, bruinbrood of ciabatta worden gestreken. Versgehakte peterselie compenseert de geur van peterselie. Bestrooi om die reden bijvoorbeeld de stukken brood met knoflook hiermee.

Ingrediënten

1 kg drumsticks
zout, peper
2 eetlepels bloem
3 eetlepels zonnebloemolie
1 bol knoflook
2 eetlepels sherry
1 eetlepel sojasaus
klein bosje bieslook

Bereidingswijze

Kruid de drumsticks met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de stukken kip rondom aan. Draai het vuur laag en braad de drumsticks een minuut of 15.

Pel intussen alle tenen knoflook van de bol, maar laat ze heel. Voeg de tenen knoflook bij de drumsticks en bak ze kort mee.

Schenk een flinke scheut water in de pan, voeg sherry en soja toe en laat alles met een deksel op de pan nogmaals een minuut of 20 stoven. Knip vlak voor het serveren de bieslook boven de drumsticks klein. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden