Recept: Dragon kip

Hoofdgerecht, 4 personen

Dragon groeit nu volop. Ik heb een zwak voor de fragiele blaadjes in een klassieke vinaigrette bij een zachte botersla. Simpelweg met een zachtgekookt eitje als garnituur en verder niks. Of een gepocheerd ei met béarnaisesaus met daarin veel dragon.

Dragon combineert ook perfect bij kip. Er is Russische en Franse dragon. De Russische is sterker in de tuin, maar vlakker van smaak.

Ingrediënten
1 mooie grote (maïs)kip
75 g boter
enkele takjes dragon
zout, peper
1 citroen

Bereidingswijze
Maak met schone handen het vel tussen borst en kipvlees een beetje los en doe hetzelfde bij de poten (vinger tussen kip en vel en langzaam heen en weer bewegen).

Hou 1 grote tak dragon achter en neem van de andere takjes de blaadjes af.

Hak ze klein en meng met de boter. Breng op smaak met zout en peper en zet de boter in de koelkast tot gebruik. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Snijd de citroen in vieren en doe deze met de dragontak in de buikholte van de kip. Wrijf de dragonboter tussen het losgemaakte vel en het kipvlees.

Leg de kip op een rooster en kruid met zout en peper. Schuif de braadkip op het rooster met daaronder een braadslede in de oven en braad in ongeveer 1 uur gaar. Bedruip de kip tussentijds met het uitgelopen vet.

Ook lekker om in de braadslede een laagje krielaardappeltjes te schikken die dan gaar bakken in het uitlopende vet. Schep tussentijds een keertje om. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden