Recept: Doperwtjes met tomaat, feta en salami

Bijgerecht, 4 personen

Serveer deze doperwtjes bij een eenvoudig gebakken of gepocheerd stukje vis of simpelweg bij een karbonade, schnitzel of iets dergelijks. In plaats van salami kan ook chorizo worden gebruikt en in plaats van feta, zachte geitenkaas

Ingrediënten
Ca. 450 g diepvriesdoperwtjes
zout
1/2 bakje (ca. 125 g) kerstomaatjes
1 sjalotje
klein scheutje olijfolie
ca. 100 g salami (stukje)
enkele takjes peterselie
3-4 eetlepels fetablokjes
versgemalen peper

Bereidingswijze
Kook de doperwtjes in lichtgezouten water bijna gaar. Giet ze in een zeef of vergiet af. Snijd intussen de kerstomaatjes in vieren. Pel en snipper het sjalotje.

Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de uisnippers zacht maar laat ze niet donker kleuren. Snijd de salami in blokjes en voeg ze toe. Warm ze kort mee.

Voeg de doperwten en stukjes tomaat toe en laat warm worden. Hak de peterselie. Strooi als laatste de feta en peterselie over de groente en schud om. Breng op smaak met wat versgemalen peper. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden