Recept: Courgette blini's

Foto Delicious Monster/CC Beeld
Foto Delicious Monster/CC

Bijgerecht, 4-6 personen

De blini's kunnen eventueel ook al eerder worden gebakken en vervolgens later in de oven worden opgewarmd. Maar ook koud zijn ze lekker. Wikkel ze eventueel in aluminiumfolie om mee te nemen voor de lunch of serveer ze als onderdeel van een zomerse picknick. Kies vooral kleine courgettes. Het vruchtvlees hiervan is steviger en bevat minder vocht.

Ingrediënten
6 kleine courgettes
2 tenen knoflook
150 g bloem
3 eieren
2 dl melk
enkele takjes peterselie
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op ca. 180° C. Rasp de courgettes met schil. Doe de massa in een zeef of vergiet en druk alle vocht uit de groente. Meng in een grote kom bloem, eieren en melk tot een glad beslag zonder klontjes. Hak de peterselie fijn en roer dit door het beslag. Breng op smaak met zout en peper en roer er dan de uitgeknepen courgette door. Bak de blini in een koekenpan met wat olijfolie ongeveer 3 minuten aan elke kant en leg vervolgens iedere gebakken blini in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal nog even een minuut of 5 in de voorverwarmde oven zodat ook de binnenkant goed gaar wordt.
Lekker met een lepel Griekse of Turkse yoghurt waar wat knoflook, zout en peper door is gemengd. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Delicious Monster

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden