Recept: Chow Mein

Hoofdgerecht, 4 personen

Of de Olympische Spelen ook hebben bijgedragen aan de waardering van de veelzijdigheid van de Chinese keuken valt nog te bezien, maar de wereld lijkt meer en meer open te staan voor de charmes van deze rijke keuken.

Ingrediënten
1 theelepel honing
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sherry of rijstwijn
ca. 400 g entrecote
1 paksoi
150 g shii-take
3 lente-uitjes
1 teen knoflook
plakje gember
300 g eiernoodles
1 theelepel sesamolie
3 eetlepels bouillon
1 theelepel maïzena

Bereidingswijze
Meng honing, sesamolie, met 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. oestersaus en 1 eetl. sherry of rijstwijn. Snijd de entrecotes in repen en meng ze door de marinade. Laat een half uurtje staan. Snijd intussen de paksoi in repen, maak de paddestoelen schoon, snipper de lente-uitjes, pel en hak de knoflook en gember klein. Verhit olie tot heet in een wok en roerbak hierin de reepjes gemarineerde entrecote. Neem ze na ca. 2 minuten uit de pan en houd apart. Voeg eventueel wat extra olie toe en roerbak de gember, de knoflook en lente-uitjes ca. 30 seconden. Voeg de shii-take toe.

Roerbak 2 minuten en voeg dan de paksoi toe. Roerbak tot de groente beetgaar is. Bereid intussen de noodles volgens gebruiksaanwijzing. Houd ze apart en meng met de sesamolie. Meng de rest van de soja- en oestersaus, sherry, bouillon en maïzena, schenk in de pan en breng aan de kook. Voeg de entrecote reepjes toe en serveer over de noodles (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden