Recept: Butter chicken

Hoofdgerecht, 4 personen

Butter chicken of murgh makhani is een populair Indiaas gerecht uit de Punjab regio. Dit recept is een eenvoudige versie. Er bestaan talloze varianten met meer of minder specerijen, meer of minder yoghurt, wel of niet gemarineerd enz.

Ingrediënten
4 kipfilets
zout en peper
4 eetlepels olie
4 eetlepels boter
1 grote ui, gehakt
1/2 theelepel kaneel
1 teen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel geraspte gember
1/2 - 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels gemalen amandelen
1 blik tomatenblokjes op sap
2 eetlepels tomatenpuree
3 volle eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
citroensap
2 eetlepels gehakte koriander

Bereidingswijze
Snijd de kip in blokjes, kruid met zout en peper en bak ze ca. 3-4 minuten in de olie. Neem de blokjes kipfilet uit de pan. Voeg aan dezelfde braadpan de boter toe en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder.

Voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe en breng al roerend aan de kook. Laat onder zo nu en dan roeren ca.5 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes kip aan de saus toe en laat opnieuw ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

Proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap. Bestrooi de butter chicken met vers gehakte koriander (of platte peterselie).Lekker met rijst of Naanbrood. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden