Recept: Bloemkoolsoep met witte bonen

Voorgerecht, 4 personen

Een fluweelzachte witte soep die bovendien snel te bereiden is. Om een groentesoep te binden wordt vaak een roux gebruikt of worden bijvoorbeeld aardappels meegekookt. In dit geval zijn in plaats van aardappels, witte bonen gebruikt die met de bloemkoolstukjes samen gepureerd worden.

Ingrediënten

1 kleine bloemkool
1 teentje knoflook
ca. 30 g boter
8 dl kippenbouillon
1 takje rozemarijn
1 blik (400 g) witte- of reuzenbonen
4 eetlepels slagroom
evt. stukje oude kaas
2 eetlepels (ontpitte) zwarte olijven
zeezout
versgemalen peper

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in kleine roosjes. Pel en snipper de knoflook.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de bloemkoolroosjes met de knoflook aan maar laat beide niet kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng alles samen met het takje rozemarijn aan de kook.

Draai het vuur laag en kook de bloemkoolroosjes gaar.

Spoel de bonen in een zeef of vergiet af tot er helder water afkomt. Voeg de helft van de bonen bij de bloemkoolroosjes en verwijder het rozemarijntakje.

Pureer alles tot een gladde soep. Voeg de resterende bonen aan de soep toe en warm kort door.

Schaaf de kaas eventueel in flinters en hak de olijven grof. Verdeel de soep over kommen of borden, bestrooi met kaas, wat zeezout en olijven en maal hierboven wat zwarte peper fijn. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden