Recept: Australische noedelsalade

Hoofdgerecht, 4 personen

De salade wordt geserveerd met warm gebakken kip, maar in plaats daarvan kan ook gebakken eend na afkoeling in repen worden gesneden en door de salade worden gemengd. Macadamia noten worden voornamelijk uit Australië geïmporteerd. De grote noten die op een soort reuzenhazelnoten lijken zijn vrij vet en hun smaak is enigszins 'zoet'. Door hun hoge vetgehalte worden de noten eerder ranzig dan andere noten. Bewaar ze in de koelkast.

Ingrediënten
4 kipfilets
1 eetlepel sojasaus of ketjap
1 eetlepel zoete chilisaus
boter om te bakken
150 g glasnoedels
1 rode peper
1 kleine mango
2 lente-uitjes
1 kleine komkommer
50 g macadamianoten
1 klein bosje koriander
3 eetlepels zonnebloem of arachide olie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gembersiroop

Bereiding
Bestrijk de kip met soja of ketjap en laat kort intrekken. Bak de kip in de koekenpan gaar. Bereid intussen de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de peper schoon en snijd in reepjes, verdeel de mango in blokjes, de lente-uitjes in ringetjes en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommerhelften in schuine plakjes.

Rooster de noten kort in een droge koekenpan. Laat ze heel of hak ze grof. Hak de koriander. Maak een dressing van olie, citroensap en gembersiroop en meng er de peperreepjes door. Schenk over de noedels en meng met de reepjes komkommer en lente-ui, blokjes mango en gehakte koriander.

Bestrooi met de noten en verdeel over vier grote kommen. Neem de kip uit de pan en bestrijk met zoete chilisaus. Snijd de kip in 4 -5 dikke plakken en schik ze in de kommen op de salade. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden