Recept: Argentijnse biefstuk

Hoofdgerecht, 4 personen

De biefstukken worden geserveerd met chimichurri, een saus die je zo heet kunt maken als je zelf wilt. Hou je van extra pittig, laat de pitjes dan zitten, hou je van mild verwijder ze dan zeker (de saus is al best heet). Gebruik bij voorkeur de platte peterselie, die heeft namelijk iets meer smaak.

Ingrediënten
Ca. 40-50 g peterselie
2 rode pepers
1 teen knoflook
1 dl (olijf)olie
1,5 eetlepel azijn
zout
flink mespunt oregano
mespuntje paprika
4 mooie biefstukken
grillpan

Bereidingswijze
Maak de chimichurri door de kruiden fijn te hakken. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Meng peterselie, peperreepjes en knoflook met de olijfolie en breng op smaak met wat zout, oregano en paprika. Roer er de azijn door. Laat de smaken van de chimichurri even intrekken. Bestrijk de biefstukken met de olie van de chimichurri en grill het vlees direct of laat de olie eerst even intrekken. Verhit de grillpan tot gloeiend heet en grill hierop het vlees. Keer het vlees tussentijds 1 keer.

Lepel voor het serveren nog een flinke eetlepel van de saus over het vlees.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden