Recept: Amuse-glaasjes

Buffetgerecht

Voor hoeveel personen dit hapje is, is afhankelijk van de grootte van de glaasjes. Bewaar, wanneer u het gerechtje gedeeltelijk wilt voorbereiden, de pit in de avocado 'mousse' en dek af met plasticfolie: dat houdt de kleur mooi helder groen gedurende het bewaren.

Ingrediënten
2 limoenen
2 sjalotjes
enkele takjes koriander
2 grote rijpe avocado's
300 g rivierkreeftjes
1 eetlepel olijfolie
zeezout, chilipoeder

Bereiding
Pers beide limoenen uit. Pel en snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk. Neem de korianderblaadjes van de takjes en hak ze niet al te fijn. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de halve schillen.
Prak de avocado met het sap van ruim 1 limoen en breng op smaak met de helft van de sjalotjes, zout en chilipoeder. Maak een dressing van de rest van het limoensap, olijfolie, chilipoeder, zout en de rest van de sjalotjes.
Snijd de rivierkreeftjes in stukken en meng met de dressing en de koriander. Vul glaasjes afwisselend met een laagje rivierkreeftjes, dan een dikke laag avocado en tenslotte weer rivierkreeftjes. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden