Recept: Aardappeltortilla met peper

Bijgerecht, 4 personen

Lekker met een grote salade, met gestoofde paprika's of champignons of bij bijvoorbeeld rood vlees of gebraden kip. Eigenlijk past deze Spaanse tortilla overal bij. De tortilla kan natuurlijk ook gemaakt worden met een restje gare aardappels of krieltjes. Pas in dat geval de hoeveelheid eieren en de kruiden aan op het gewicht van de plakjes aardappel.

Ingrediënten
800 gr aardappels
1 grote ui
1 rode peper
1 flinke teen knoflook
klein bosje peterselie
olijfolie
6 grote eieren
zout, peper
ketoembar

Bereidingswijze
Kook de aardappels in de schil, laat ze uitdampen en pel ze. Snijd de aardappels in plakken. Pel en snipper de ui. Halveer de peper, verwijder de pitjes met de punt van een mes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Hak de peterselie fijn. Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de uisnippers zacht. Voeg de aardappels toe en laat ze al omscheppend kleuren. Voeg de knoflook en reepjes peper toe. Klop in een kom de eieren los met zout en peper.

Voeg hier ketoembar aan toe en schenk het gekruide eimengsel over de aardappelen. Schep door elkaar tot de eieren beginnen te stollen. Strooi de peterselie over het aardappelmengsel. Druk met een spatel de aardappelen aan, draai het fornuis laag en laat de eieren stollen maar let op dat de onderkant niet te donker wordt. Schuif tijdens het bakken de pan heen en weer zodat het mengsel niet aanbrandt.

Laat de stevige aardappelpannenkoek op een bord glijden en keer dan weer boven de pan om. Bak ook deze kant goudbruin en gaar. Serveer in punten gesneden. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden