Recept: Aardappelsalade met ansjovis en kappertjes

Bijgerecht, 4 personen

De salade is lekker op een zomerse dag met een stuk gebakken of gegrilde vis en bijvoorbeeld een groene salade. Er zijn verschillende soorten ingemaakte ansjovis te koop In blik als filets, opgerold met een kappertje, of in zout ingelegd. Spoel deze laatste soort altijd voor gebruik af. Hetzelfde geldt overigens ook voor in zout ingelegde kappertjes. (wees overigens niet bang voor een restje ansjovis want in het receptidee van morgen komen voor een tapenade ook ansjovis en kappertjes voor).

Ingrediënten

1 kg aardappels
1 kleine ui
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
3-4 theelepels kappertjes
ca. 4 ansjovisfilets

Bereiding
Kook de aardappels in de schil gaar, laat ze uitdampen en pel ze zodra ze te hanteren zijn. Snijd de aardappels vervolgens in dikke plakken. Pel de ui en snipper of hak deze zo fijn mogelijk. Meng olijfolie en balsamico azijn. Roer er de gesnipperde ui door en breng pittig op smaak met zout en peper.

Schep de dressing direct door de plakken aardappel en laat de aardappelplakken verder afkoelen. Spoel de kappertjes af en hak de ansjovis klein of snijd de filets in smalle reepjes. Meng kappertjes en ansjovis door de aardappelsalade. Laat alle smaken minstens 2 uur intrekken. Bewaar de salade afgedekt op een koele plek. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden