Recept: Aardappelkoekjes met kaas en paprika

Bijgerecht, 12 stuks

De paprikareepjes kunnen worden vervangen door ca. 150 g uitgebakken spekreepjes. Bak de aardappelkoekjes in dat geval eventueel in het uitgelopen spekvet gaar. Voeg dan geen extra zout toe. Kies voor aardappels van gelijke grootte.

Ingrediënten
8 niet te grote aardappels
4 eieren
2 stukken geroosterde paprika (pot)
enkele takjes peterselie
150 g geraspte oude kaas
zout, peper
zonnebloem- of olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Was de aardappels en kook ze in de schil ca. 10-12 minuten voor. Laat ze uitdampen en pel ze. Klop de eieren in een kom los en rasp de aardappels boven deze kom grof. Snijd de paprika's (velletje eventueel eerst verwijderen) in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng de geraspte kaas met de peterselie en stukjes paprika door het ei-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en schep hierin per koekje ca. 2 eetlepels van het mengsel . Bak de aardappelkoekjes in 2 of 3 porties goudkleurig en gaar in ongeveer 4-5 minuten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden