RD: 'Advertentie met verliefde mensen moet kunnen'

Hoofdredacteur Steef de Bruijn sluit niet uit dat het RD een advertentie plaatst voor de Celebrate-Love campagne voor vrije partnerkeuze.

Het Parool
De advertentie is onderdeel van de Celebrate Love-Campagne van Femmes 4 Freedom Beeld Femmes 4 Freedom
De advertentie is onderdeel van de Celebrate Love-Campagne van Femmes 4 FreedomBeeld Femmes 4 Freedom

In een interview op NPO radio 1 reageert de hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad op alle ophef rondom de zoenadvertentie van Amsterdammer Jasper Klapwijk. Het moet dan wel een advertentie zijn waarop geen erotische poses te zien zijn.

Jasper Klapwijk zamelde binnen één dag 5000 euro in om een advertentie van twee zoenende mannen in het RD te plaatsen. Het dagblad verspreidde eerder een flyer waarin een beeld van twee zoenende mannen als gevaar voor het gezin wordt bestempeld.

De Amsterdamse Klapwijk gaat woensdag in gesprek met het Reformatorisch Dagblad.

Klapwijk zal tijdens het gesprek met De Bruijn en commercieel directeur Cees Hovius verschillende advertenties aanbieden. Deze advertenties verschillen van twee tongende mannen tot een liefdevolle omhelzing.

Shockerend
De Bruijn zegt dat de achterban van het RD sommige posters als shockerend zal ervaren. "Maar er zitten ook hele ingetogen liefdesbetuigingen tussen" zegt de hoofdredacteur.

"Het is best denkbaar dat één van de posters goedgekeurd wordt. Als het gaat om twee mensen die elkaar op een bepaalde manier verliefd aankijken, dan zou dat moeten kunnen."

Hoofdredacteur De Bruijn beslist alleen niet over de advertenties in het dagblad. Dit zal in overleg moeten gaan met de commercieel directeur.

Opiniepagina
De Bruijn zal Klapwijk ook een plek op de opiniepagina van het dagblad aanbieden. Zo is er volgens De Bruijn ruimte voor een dieper gesprek in plaats van enkel shockeren.

"Ik ben heel blij met dat aanbod, maar ik ben nog wel aan het overwegen of ik de juiste persoon ben om die plek te vullen," zegt Klapwijk.

Lees ook: Minister Van Engelshoven: 'Hoezo is het gezin in gevaar?!'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden