Rasmussen wil 'misgelopen miljoenen' zien van Rabobank

Michael Rasmussen heeft in een hoger beroep dat hij tegen zijn oude ploeg Rabobank heeft aangespannen een schadevergoeding van liefst 5,6 miljoen euro geëist. De Deense wielrenner staat al sinds de Tour van 2007 aan de kant, toen zijn werkgever hem ontsloeg nadat hij gelogen zou hebben over de locatie van zijn trainingen.

null Beeld

Rasmussen zegt aan te kunnen tonen dat hij enorme schade heeft geleden door dit volgens hem onterechte ontslag, zo valt vandaag in De Telegraaf te lezen.

In 2008 kreeg Rasmussen van de rechter in Utrecht al deels gelijk, toen Rabobank hem 715.000 euro moest betalen. De rechter verklaarde toen dat de wielerploeg hem niet op staande voet had mogen ontslaan.

Miljoenen
Rasmussen denkt echter recht te hebben op een veel grotere schadevergoeding. 'Ik liep de inkomsten van reeds getekende criteriums van 300.000 euro, sponsorcontracten en premies mis. Alleen al op basis van die uitspraak had ik dus ongeveer 1,1 miljoen vergoed moeten krijgen', zegt de 37-jarige renner uit Holbæk.

'Nu kan ik echter aantonen wat de gevolgen van de beslissing op termijn zijn. Als Tourwinnaar had ik een contract van enkele miljoenen voor een paar jaar kunnen tekenen. We eisen ruim 5,6 miljoen euro. Daarmee zetten we niet eens te hoog in', aldus Rasmussen.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden