Rapport WRR: Betaald werk zoeken

DEN HAAG - In plaats van een gouden handdruk moeten werknemers die ontslagen worden, het recht krijgen op een betaalde zoekperiode naar ander werk. Iemands arbeidsverleden bepaalt de duur van deze opzegtermijn voor werkgevers. Dat bepleit de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) zijn rapport 'Investeren in werkzekerheid', dat dinsdag wordt gepubliceerd.Werkgevers roepen al jaren om een soepeler en goedkoper ontslagrecht. Zij zouden sneller mensen durven aan te nemen als zij weten dat ze ook weer makkelijk van ze af kunnen. Maar volgens de raad vergroot dat alleen maar het risico van werkloosheid en afwenteling op de WW.

De ontslagroute van de WRR maakt het dan ook niet onmiddellijk goedkoper voor werkgevers om van werknemers af te komen. Maar als bazen investeren in scholing van hun personeel, zodat ze makkelijk nieuw werk vinden, betaalt zich dat wel uit in een kortere opzegtermijn bij ontslag.

Ook kunnen werkgevers zonder dure of lange procedures bij de kantonrechter of het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) van een werknemer af als deze tijdig op het ontslag is voorbereid. Daarvoor moeten werkgevers wel cao-afspraken maken met vakbonden over hun inspanningen om werknemers voor wie ontslag dreigt zoveel mogelijk naar een andere baan te begeleiden.

Volgens de raad moeten nu vooral de kansen op werk worden vergroot, omdat door de vergrijzing het tekort aan personeel toeneemt. Mensen moeten meer en langer aan de slag om de kosten van de ouder wordende bevolking op te vangen. Daarbij vraagt de WRR specifiek aandacht voor drie zwakkere groepen op de arbeidsmarkt: ouderen, allochtonen en vrouwen.

Zo zijn werkgevers nu weinig geneigd om ouderen in dienst te nemen en te houden, omdat ze als duur worden gezien. Op de korte termijn kan volgens de WRR een fiscale tegemoetkoming de huidige generatie ouderen helpen. Daarmee zouden ze zonder inkomensverlies vier dagen kunnen gaan werken of vijf dagen tegen een lager loon.

Op de lange termijn is het investeren in het opleidingsniveau van werknemers in elke levensfase van belang. Voor bijvoorbeeld zorgende werknemers, vooral vrouwen, zijn ruimere zorgverlofregelingen en kinderopvang nodig. Verder wijst de raad op het gemiddeld lagere opleidingsniveau van allochtonen en pleit hij voor onder meer ''een streng antidiscriminatiebeleid''.

De vakbonden reageren terughoudend op het vrijdag uitgelekte plan. De FNV vindt dat van scholing geen wonderen mogen worden verwacht. Voor een betaalde zoekperiode in plaats van de ontslagvergoeding voelt de FNV niets. Het CNV vindt dat de rechter of CWI zich over ontslag moeten uitspreken. Als een werknemer door ontslag schade lijdt, blijft een ontslagvergoeding op zijn plaats, aldus het CNV. Minister Aart Jan de Geus (Sociale Zaken) wilde nog niet op het WRR-rapport reageren. (ANP)© Het Parool,

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden