Rabobank veilt woning Aysel Erbudak

De Rabobank laat de woning veilen van Aysel Erbudak, oud-directeur van het Slotervaartziekenhuis. Erbudak is achter met het betalen van haar hypotheek, blijkt uit een zogenoemd exploot dat vrijdag in Het Parool is gepubliceerd en waarin de veiling voor 7 september staat aangekondigd.

Bas Soetenhorst
Erbudak heeft zich laten uitschrijven in Nederland om te ontsnappen aan haar schuldeisers. Beeld GPD
Erbudak heeft zich laten uitschrijven in Nederland om te ontsnappen aan haar schuldeisers.Beeld GPD

Dit is gebruikelijk bij mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Erbudak heeft zich laten uitschrijven in Nederland om te ontsnappen aan haar schuldeisers. Ze verblijft een deel van het jaar in Turkije.

Begin 2013 werd Erbudak ontslagen als directeur nadat onregelmatigheden in de boekhouding zouden zijn ontdekt. De rechtbank in Amsterdam gelastte haar begin dit jaar 1,7 miljoen euro terug te betalen aan het Slotervaartziekenhuis.

In september vorig jaar veroordeelde de rechter haar al tot het terugbetalen van 2,5 miljoen euro aan een bedrijf van familie van haar overleden zakenpartner Jan Schram. In beide zaken loopt hoger beroep.

Valse facturen
De erven Schram legden vorig jaar beslag op Erbudaks woning in Beverwijk. Rabobank organiseert de veiling van de woning in opdracht van de erven Schram. Het gaat om een hypotheek van zeven ton.

Het openbaar ministerie is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar Erbudak, die wordt verdacht van het indienen van valse facturen bij het ziekenhuis.

Komende maand doet de Ondernemingskamer, onderdeel van het gerechtshof, uitspraak in een door Erbudak aangespannen zaak tegen de erven Schram. Haar kinderen zouden als aandeelhouders in het ziekenhuis op onrechtmatige wijze buitenspel zijn gezet na haar ontslag.

De betrokken notaris kreeg vorige maand een officiële waarschuwing wegens het veronachtzamen van hun belangen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden