Raad voelt zich bij Wallenplan gepasseerd

Een van de investeringen van Charles Geerts. Foto Floris Lok Beeld
Een van de investeringen van Charles Geerts. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - Een groot deel van de gemeenteraad voelt zich opnieuw gepasseerd door het college bij de plannen voor het Wallengebied.

De ergernis draait deze keer om panden die woningcorporatie Stadsgoed van seksbaas Charles Geerts heeft gekocht.

Burgemeester Job Cohen besloot onlangs dat een aantal van deze panden in de toekomst niet als prostitutiepanden gebruikt zullen worden. VVD, GroenLinks en D66 vinden dat de college de raad voor een voldongen feit heeft gesteld. De raad heeft nog geen oordeel gegeven over de toekomst van het Wallengebied. ''De raad wordt monddood gemaakt,'' aldus VVD-raadslid Marijn Ornstein.

Juist voor de meest aantrekkelijke panden, tegenover het Oudekerks-plein, kan Stadsgoed nu een nieuwe bestemming zoeken.

Volgens Cohen was er niet veel aan de hand. Over het merendeel van de zogeheten Geertspanden is nog geen beslissing genomen. Na de aankoop, in oktober 2007, zou aanvankelijk een jaar gewacht worden voor er een nieuwe bestemming voor de panden zou worden gezocht. Voor het merendeel van de panden is die termijn verlengd. ''We komen de raad juist tegemoet.''

CDA en PvdA steunden de burgemeester.

Doordat de SP zich op de vlakte hield, bleef onduidelijk of een meerderheid zich achter de kritiek op Cohen schaart. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden