Raad van State vernietigt wederom plannen gemeente voor hotel in West

De Raad van State heeft wederom het bouwplan voor een appartementenhotel aan de Jan Pieter Heijestraat in Oud-West vernietigd. Iets minder dan een jaar geleden gebeurde dit ook al.

In 2009 werden 35 sociale huurwoningen gesloopt, toen nog om plaats te maken voor koopwoningen.Beeld Marc Driessen

Volgens de Raad van State houdt de gemeente onvoldoende rekening met de toename van de parkeerdruk en de verkeersveiligheid. De bezwaren voor het appartementenhotel zijn aangespannen door de Huurdersvereniging Oud-West (HOW). Zij vrezen dat het aantal auto’s in de buurt toeneemt en er een onveilige verkeerssituatie ontstaat op de kruising van de Kinkerstraat en de Jan Pieter Heijestraat. 

Hierdoor blijft ‘het Gat van de Kinkerbuurt’ nog langer leeg staan, terwijl de gemeenteraad al in 2015 akkoord ging met de bouw het ‘longstayhotel’. De plek, waar 39 woningen stonden, ligt sinds 2007 braak. Bewonersgroepen pleiten sinds die sloop voor de bouw van woningen. Daarnaast ligt er al een vergund bouwplan voor 21 seniorenwoningen, maar dat is volgens de projectontwikkelaar financieel niet haalbaar.

Hierop gaf de gemeente wel een omgevingsvergunning af voor het plan met een hotel, een grote supermarkt en een café. Volgens de gemeente zal het hotel weinig extra autoverkeer met zich meebrengen. De huurdersvereniging betwist dat. De Raad van State gaat daarin mee met de huurdersvereniging en vernietigt, net zoals een jaar geleden, het afgegeven bouwplan. Toen had de gemeente ook te weinig rekening gehouden met de parkeerdruk en verkeerssituatie. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden