Raad van commissarissen Ajax weer compleet

Ajax heeft twee kandidaten gevonden voor de raad van commissarissen (rvc). Leen Meijaard en Peter Mensing worden voorgedragen als opvolger van Dolf Collee, die directeur is geworden bij Ajax, en voorzitter Hans Wijers, die vertrok.

Collee trad per 6 september 2015 af in verband met zijn benoeming tot algemeen directeur. Beeld ANP
Collee trad per 6 september 2015 af in verband met zijn benoeming tot algemeen directeur.Beeld ANP

De nieuwe leden worden benoemd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 14 april, kondigde Ajax woensdag aan. De Ondernemingsraad van Ajax heeft laten weten zich te kunnen vinden in de aanbeveling voor deze twee kandidaten.

De 54-jarige econoom Leen Meijaard wekte in de jaren negentig voor het Ministerie van Financiën. Daarna bekleedde hij functies bij de Robeco Groep, Fidelity Investments en New Flag Asset Management. Bij Merrill Lynch was hij van 2002 tot 2006 Managing Director, waarna hij toetrad tot de Raad van Bestuur van BlackRock voor Europa, het Midden Oosten en Azië. Bij die investeringsmaatschappij is Meijaard nog steeds actief.

Peter Mensing (55) werkt op dit moment onder andere bij PwC, is als commissaris verbonden aan een drietal bedrijven en is lid van de Raad van Advies bij Ziggo en bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook is hij voorzitter van de Stichting Stadsschouwburg Fonds en lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Collee trad per 6 september 2015 af in verband met zijn benoeming tot algemeen directeur. Wijers kondigde ruim een maand later zijn vertrek aan. Commissaris Leo van Wijk wordt voorzitter van de rvc.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden