Update

Raad Nijmegen wil Bruls (CDA) als burgemeester

De gemeenteraad van Nijmegen draagt Hubert Bruls (CDA) voor als nieuwe burgemeester. Bruls (46), nu nog burgemeester van Venlo, was eerder onder meer wethouder in Nijmegen en Tweede Kamerlid voor het CDA. In Nijmegen is hij de opvolger van Thom de Graaf (D66).

Hubert Bruls Beeld anp
Hubert BrulsBeeld anp

De raad kwam donderdagavond achter gesloten deuren bijeen om een besluit te nemen over de voordracht voor een nieuwe burgemeester, nadat vorige week was uitgelekt dat Sharon Dijksma (PvdA) de voorkeur had van de vertrouwenscommissie. In Nijmegen bestond veel weerstand tegen haar komst. Dijksma zou ervaring ontberen en geen band met de stad hebben.

Gemeenteraadslid
Bruls, geboren in het Zuid-Limburgse Nuth, studeerde politicologie in Nijmegen en was daarna werkzaam bij ambtenarenbond Novon/ Abvakabo. Aanvankelijk trad hij in 1998 aan in Nijmegen als gemeenteraadslid, maar hij werd daar al snel benoemd als wethouder.

In de Tweede Kamer waren zijn specialismen arbeidsmarktbeleid en werkgelegenheid, arbeid en zorg en grotestedenbeleid. Ook hield hij zich bezig met Gelderse infrastructuurprojecten.

Venlo
Bruls werd in 2005 benoemd tot burgemeester van Venlo. Toen die gemeente in 2012 samenging met Arcen en Velden, werd hij eerst waarnemend burgemeester van het nieuwe Venlo, om een halfjaar later weer tot burgemeester te worden benoemd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden