Qatar

THEODOR HOLMAN

Fifa-baas Sepp Blatter heeft gisteren het volgende gezegd: 'Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar moeten homo's zich onthouden van seksuele activiteiten.'
U moet weten dat homoseksuele seks in het islamitische Qatar niet is toegestaan. Mag niet van de barmhartige.

Sepp Blatter lapt de mensenrechten dus aan zijn laars.

Nou mag hij dat lustig rondkwetteren, maar wat gaan wij antwoorden? Gaan wij, gesteld dat Nederland mag meedoen aan het WK, hieraan gehoor geven? Of gaan we hiertegen protesteren? En als dat niets uithaalt, gaan we dan gewoon niet naar dat WK?

Ik denk dat we net doen alsof Sepp dit gisteren niet heeft gezegd - dat is ook verreweg het eenvoudigste.

Wat zijn trouwens die homoseksuele activiteiten waarvan men zich moet onthouden? Mogen de spelers elkaar na een doelpunt omhelzen? Mogen ze elkaar dan zoenen? Mogen de spelers naakt met elkaar onder de douche? Of geldt het alleen voor kontneuken, pijpen en wederzijds aftrekken?

Volgens mij moeten twee spelers een kamer delen. Mag dat wel? Hoe controleert Blatter dat daar niets gebeurt? En als hij iets vermoedt, wat zijn dan de sancties?

Zal Qatar controleren of er homoseks in het land is?

Is het niet gek dat een zware overtreding - bijvoorbeeld zo'n schop van Nigel de Jong - misschien wordt bestraft met een rode kaart, maar dat een veel zwaardere straf dreigt voor twee mannen of vrouwen die elkaar uit liefde kussen?

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet één homoseksuele voetballer ken. Er wordt van Ronaldo wel eens beweerd dat hij een nicht is. Moeten voetballers ook niet eens uit de kast komen? Wanneer ze bang zijn dat zoiets hun carrière kan kosten, kunnen voetballers dan niet eens een principieel standpunt innemen?

Ach, ik denk dat de spelers niets zullen doen. We kijken straks gewoon naar heerlijk voetbal in een warm land waar de sharia grote belangstelling geniet.

Laat ik het daarom als volgt zeggen: ik raad bewuste homo's in Qatar aan om naar het buitenland te verhuizen, en raad bewuste Nederlandse homo's aan Qatar te mijden.

Hoe zit het eigenlijk met Joden in Qatar?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden