Qatar huisvest fans WK2022 op nog te bouwen eiland

Qatar is van plan om een nieuw artificieel eiland voor de kust van Doha op te trekken, om er 25.000 fans tijdens het WK Voetbal 2022 te huisvesten. Het hele complex heeft de vorm van een spiesbokkenkop en zal zo'n 5,5 miljard dollar kosten, meldt website Inhabitat.

Stig Geukens

Momenteel is er nog enkel water te zien op de plaats van het nieuwe vakantiedorp. De baggerwerkzaamheden moeten namelijk nog van start gaan, en zullen een eiland vormen in de vorm van een Oryx-hoofd, een spiesbokkensoort die op het Arabische schiereiland leeft. Op het nieuwe eilandencomplex is plaats voor vijf tijdelijke hotels, naast drie permanente. Daarnaast moeten er ook 234 villa's opgetrokken worden en komt er een openluchttheater.

Dat de megalomane projecten van de oliestaten in de regio prachtige resultaten opleveren, kan niet ontkend worden. Dat brengt echter ook nadelen met zich mee. Het ecosysteem in de regio wordt namelijk een zware klap toegebracht. Wegens de bouw van andere soortgelijke projecten, ging in de Arabische Golf al 35 procent van het koraalrif verloren.

null Beeld kos
Beeld kos
null Beeld kos
Beeld kos
null Beeld kos
Beeld kos
null Beeld kos
Beeld kos
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden