PvdA Zuidoost kiest Dalgliesh

Muriël Dalgliesh is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA in Zuidoost. Bij een schriftelijke raadpleging van de leden van de afdeling kreeg zij ruim vijftig procent van de stemmen.

Dalgliesh op een archieffoto Beeld Maarten Bezem
Dalgliesh op een archieffotoBeeld Maarten Bezem

Ernestine Comvalius kreeg 26,6 procent van de stemmen en Narish Parsan 23,2 procent. Van de vijfhonderd PvdA-leden in Zuidoost bracht veertig procent een stem uit.

De 57-jarige Dalgliesh is nu dagelijks bestuurder in het stadsdeel, met in haar portefeuille onder andere onderwijs, welzijn, armoede en diversiteit. Zij is afkomstig uit de vakbeweging en maakte in 2002 haar entree in de politiek in Zuidoost.

Tumultueuze ledenvergadering
Vier jaar geleden werd Dalgliesh door de selectiecommissie als lijsttrekker aangewezen, maar toen werd zij tijdens een tumultueuze ledenvergadering vervangen door nieuwkomer Marcel La Rose, die een vernieuwende koers voorstond.

In de campagne voor het lijsttrekkerschap presenteerde Dalgliesh zich als een daadkrachtige vrouw met ruime bestuurservaring, maar nam zij ook duidelijk afstand van de lijn van La Rose en diens opvolger, oud-wethouder Tjeerd Herrema, door vernieuwing gelijk te stellen aan afbraak.

27 november zal de afdelingsvergadering de definitieve kandidatenlijst vaststellen. Er hebben zich 22 mensen gemeld voor een plaats op de lijst voor de nieuwe bestuurscommissie, die in de plaats komt van de deelraad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden