PvdA-Zuidoost blokkeert lijsttrekkersdebat

AMSTERDAM - Voor de tweede maal in zeven dagen heeft het PvdA-bestuur in Zuidoost een debat tussen de kandidaat-lijsttrekkers tegengehouden. Woensdag kiezen de leden een lijsttrekker voor de verkiezingen in maart.

Nadat vorige week enkele leden een vergeefse poging hadden ondernomen de drie kandidaten voor een debat bijeen te brengen, namen de Jonge Socialisten het initiatief voor een politiek café met Muriel Dalgliesh, Jude Kehla en Marcel la ­Rose.

Alleen de laatste was zondag komen opdagen om voor een gehoor van enkele tientallen leden zijn plannen te ontvouwen. Eerder op de dag hadden de organisatoren een mail ontvangen van afdelingsvoorzitter Nick Bolte met de mededeling dat, met waardering voor het jeudigd enthousiasme, van een debat geen sprake kon zijn.

Het afdelingsbestuur staat op het formele standpunt dat alleen Muriel Dalgliesh kandidaat is voor het lijsttrekkerschap. Kehla en La Rose mogen woensdag een poging doen met steun van de achterban die plek te veroveren, maar een lijsttrekkersdebat past niet in de procedure.

Opmerkelijk was zondag de aanwezigheid van drie bestuursleden tijdens de bijeenkomst. Zij namen met een verklaring afstand van het standpunt van voorzitter Bolte over de lijsttrekkersdebatten. ''Wij vinden het spijtig dat de pogingen tot debat zijn tegengewerkt,'' aldus Toon Geenen, Mildred Clappers en Joan Griffith. (PATRICK MEERSHOEK)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden