PvdA zoekt zwaargewicht om D66 over de streep te trekken

De PvdA is hard op zoek naar een bestuurlijk kanon om D66 en GroenLinks ertoe te verleiden straks met de sociaaldemocraten een nieuw stadsbestuur te smeden.

PvdA-lijsttrekker Marjolein Moorman legt haar eed af Beeld anp
PvdA-lijsttrekker Marjolein Moorman legt haar eed afBeeld anp

De partij zoekt breder dan de lijst met wethouderskandidaten die uitlekte tijdens de verkiezingscampagne. Dat zeggen bronnen tegen Het Parool.

D66 en GroenLinks onderhandelen momenteel over een hervormingsagenda, waarna zij op zoek gaan naar een derde partij om de coalitie compleet te maken. De vraag is of dit de VVD, de PvdA of de SP wordt. Gisteravond vergaderden GroenLinks en D66 in Coop MidWest, een verzamelplek voor theater- muziek- en filmvoorstellingen.

De PvdA zou vooral op zoek zijn naar een indrukwekkende wethouderskandidaat om D66 over de streep te trekken. Tijdens de verkiezingscampagne waren de partijen in een heftige tweestrijd verwikkeld en het is geen geheim dat D66 staat te popelen om een college te vormen zonder de PvdA.

In een reactie zegt PvdA-leider Marjolein Moorman: 'Het gaat om de inhoud, dan pas om de mensen. Wij hebben natuurlijk goede kandidaten en kijken of mensen beschikbaar zijn, maar dat is business as usual. Wij hopen straks mee te mogen besturen en wachten met interesse af waar D66 en GroenLinks straks mee komen.'

Eerder lekte een lijst uit met wethouderskandidaten van de PvdA waarop onder andere Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch en UvA-bestuurder Louise Gunning stonden. Ook advocaat Hendrik Jan Biemond, consultant Ila Kasem en corporatiedirecteur Anne Wilbers stonden op deze lijst. De PvdA heeft inmiddels echter ook andere mensen benaderd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden