PvdA-Senatoren nog niet eens over woonakkoord

De Senaatsfractie van de PvdA is het nog niet eens over het woonakkoord en de omstreden verhuurdersheffing. Dat bleek vanavond na overleg in de PvdA-fractie in de Eerste Kamer.

PvdA-senator Adri Duivesteijn, PvdA-Kamerlid Ruud Koole en Minister Stef Blok, van Wonen en Rijksdienst eerder dit jaar Beeld anp
PvdA-senator Adri Duivesteijn, PvdA-Kamerlid Ruud Koole en Minister Stef Blok, van Wonen en Rijksdienst eerder dit jaarBeeld anp

PvdA-senator Adri Duivesteijn heeft zich tot nog toe tegen de verhuurdersheffing opgesteld. Als hij tegenstemt in de Senaat haalt het kabinetsvoorstel het niet en valt er een gat van 1,7 miljard euro in de begroting. De Senatoren hebben nog vragen aan hun collega Adri Duivesteijn, zei fractievoorzitter Marleen Barth na afloop. Duivesteijn is woordvoerder voor de PvdA-senaatsfractie op dit dossier.

Die vragen gaan onder meer over het wetsvoorstel voor de verhuurdersheffing. Duivesteijn gaat zich voorbereiden op het beantwoorden van die vragen. Mogelijk is er ook nog contact met minister Blok.

Barth zei verder dat de fractie een 'hele goede discussie' had gevoerd waar nog 'geen conclusies' zijn getrokken. Daarom praten de PvdA-senatoren dinsdag verder. Morgenavond is het cruciale debat met minister Stef Blok (Wonen).

Duivensteijn
Duivesteijn vreest dat woningcorporaties door de verhuurderheffing minder zullen investeren in huizen en leefbaarheid in wijken. Hij wil dat er toch kan worden geïnvesteerd. Blok wees eerder het idee van een apart investeringsfonds van de hand.

Het kabinet van VVD en PvdA sloot met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP dit voorjaar een woonakkoord met daarin die heffing. Vicepremier Lodewijk Asscher voorspelde eerder dat verantwoordelijk minister Stef Blok het debat 'ongetwijfeld' zo zal voeren dat de Eerste Kamer gaat instemmen, inclusief Duivesteijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden