PvdA-senator Putters wordt directeur SCP

PvdA-senator Kim Putters wordt de nieuwe directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij volgt daar per 15 juni de vertrekkende directeur Paul Schnabel op. De ministerraad heeft dat vrijdag besloten en hem voor definitieve benoeming voorgedragen.

Redactie
Kim Putters Beeld ANP
Kim PuttersBeeld ANP

Putters (39) is sinds 2003 lid van de Eerste Kamer en op dit moment ook eerste ondervoorzitter van de Senaat. Hij is ook bijzonder hoogleraar management van instellingen in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder is hij voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

De PvdA'er begon zijn loopbaan in 1996 als assistent in opleiding aan de faculteit sociale wetenschappen en bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus. Daarna maakte hij een uitstapje naar de Universiteit van Tilburg, waar hij werkte als docent bestuurskunde. Later keerde hij weer in Rotterdam terug.

Ook was hij van 2002 tot en met 2012 raadslid in zijn geboortestad, Hardinxveld-Giessendam. Verder zat hij van 2008 tot en met 2011 in het landelijk bestuur van Scouting Nederland. Overigens groeide Putters op als schipperskind.

Het SCP is samen met het Centraal Planbureau één van de belangrijkste adviesorganen van de regering. Schnabel (64) is directeur van het SCP sinds 1998.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden