PvdA-politica onder vuur na accepteren bestuursfunctie COC

Haar dna is besmet door ongelovigen, ze is een landverrader en een slechte moslim. Die reacties kreeg PvdA-bestuurscommissielid in Nieuw-West Münire Manisa, nadat bekend werd dat ze vorige week bestuurslid is geworden van LHBTI-belangenorganisatie COC.

Het Parool
Munire Manisa. Beeld Linda Stulic
Munire Manisa.Beeld Linda Stulic

Dat heeft de politica, die een Turkse achtergrond heeft, laten weten op Facebook. "Ik wilde er geen aandacht aan besteden, maar blijkbaar denkt men dat ik zwijg omdat ik alle laffe beschuldigingen accepteer."

Manisa zegt er juist trots op te zijn dat zij in het bestuur zit van COC. "Nee, dit maakt mij geen slechte moslim. Ik ben geen moslim af. Ik houd nog steeds van mijn geloof en Schepper. Juist ook omdat mijn geloof liefde, solidariteit en gelijkwaardigheid centraal stelt. Dus ja, ik ben een trotse moslima."

Ook familieleden van Manisa hebben beledigingen ontvangen. "Mijn familie staat hier compleet buiten en niets of niemand heeft wie dan ook het recht gegeven om mij en mijn familie tot op het bot te beledigen."

Liefde
De PvdA'er heeft ook berichten ontvangen waarin staat dat ze alleen in het bestuur van COC zit om meer stemmen te krijgen. Onzin, zo zegt ze. "Ik ben het bestuur ingegaan ondanks dat ik weet dat het me stemmen zal kosten. Stem alsjeblieft niet op me als je niet bent voor gelijkwaardigheid voor IEDEREEN in Nederland. Stem niet op mij als je zelf wel een eerlijke behandeling wilt, maar het een ander niet gunt."

"Je mag me van alles beschuldigen en we kunnen altijd discussiëren, maar houd het netjes. Zo onder de gordel kan gewoon niet. Ik lever dagelijks een strijd omdat ik geloof in de kracht van liefde. Ik zit bij COC omdat ik geloof in liefde. Gun anderen wat je jezelf ook gunt: liefde. Want alleen liefde overwint alles."

Eerder kreeg Manisa ook al bedreigingen en een poederbrief.

Lees ook een eerder interview met Munire Manisa: 'Als je iets goeds doet ben je Nederlander, bij iets fouts die Turk'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden