PvdA-politica Münire Manisa zegt lidmaatschap op

PvdA-politica Münire Manisa, lid van de bestuurscommissie in Nieuw-West, heeft haar partij teleurgesteld de rug toegekeerd.

Marcel Wiegman
Münire Manisa Beeld Linda Stulic
Münire ManisaBeeld Linda Stulic

Op verzoek van de plaatselijke partijtop had zij zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen, schrijft zij maandag op Facebook.

Al na één gesprek zou haar te verstaan zijn gegeven dat ze helemaal niet op de lijst komt, omdat de partij op zoek is naar iemand met 'een meer verbindend profiel'. Daarop heeft ze besloten haar lidmaatschap van de PvdA op te zeggen.

Op haar Facebookpagina schrijft Manisa: 'Hard werken loont helaas niet altijd, ook niet als je bij de Partij van de Arbeid zit.' Verderop stelt ze: 'Als ik dit accepteer, kan ik buiten niemand meer vragen om op te komen voor zichzelf.'

Talent
Onlangs was Manisa nog in het nieuws vanwege haar lidmaatschap van het bestuur van LHBTI-belangenvereniging COC. Ze zou 'een landverrader en een slechte moslima' zijn. Ook familieleden ontvingen beledigingen. Vorig jaar kreeg ze een poederbrief met de tekst: 'jij bent onze vijand'.

De 28-jarige Manisa gold als een talent van de PvdA en werd door partij-icoon Ahmed Marcouch nog getipt als kandidaat voor de Tweede Kamer.

Met haar Turkse achtergrond had ze voor de PvdA een troef kunnen zijn tegen de nieuwe partij Denk, die het grotendeels van de Turkse kiezers in West moet hebben.

Vorig jaar bestempelde Het Parool Münire Manisa als 'politiek talent'. Lees hier het interview met haar terug: 'Als je iets goeds doet ben je Nederlander, bij iets fouts die Turk'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden