PlusNet Open

Proeven van het boerderijleven bij restaurant Polder

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: restaurant Polder.

Jet Hesselink
De inrichting is simpel gehouden: landelijk met een vrolijke twist Beeld Charlotte Odijk
De inrichting is simpel gehouden: landelijk met een vrolijke twistBeeld Charlotte Odijk

Het letterlijk proeven van het boer­derijleven tussen de labradoedels en
studenten kan bij restaurant Polder.

De honden rennen je direct tegemoet zodra je het terrein van café-restaurant Polder komt oplopen. "Labradoedels doen niks hoor," verzekert mede-eigenaar Hans van Twist.

Nieuwe kans
Met zijn compagnon is hij net verplaatst naar boerderij de Anna Hoeve - gelegen naast de oude locatie van het restaurant. "Eerst zaten we in een grijze loods, maar toen we de kans kregen deze boerderij over te nemen hoefden we niet lang na te denken."

Op het Science Park in Oost worden de groenten straks vers van het land gehaald. "Er gaan wat biologiestudenten mee aan de slag. Wij kopen de groenten van ze."

Aan de boerderij, een monument, mocht toch een beetje worden geklust. "We hebben grote ramen voor een mooie lichtinval geplaatst en de vloer is wat verlaagd." De inrichting is simpel gehouden: landelijk met een vrolijke twist.

Jongelui
Achterin het pand zijn fijne hoekjes om te studeren. Het zijn dan ook vooral studenten die de weg naar de oude boerderij blindelings weten te vinden. "Maar ze eten vaak in de kantine van de universiteit, het is bij ons te duur voor ze."

De kaart is zo Hollands mogelijk gehouden, met bijvoorbeeld een broodje ossenworst (€6,50), een burger met Zeeuws spek (€12,75) of hangop met wittechocoladecrumble (€6,50).

Verrassend genoeg heeft Van Twist nog maar weinig te stellen gehad met al die jongelui. "Ach, die wilde verhalen altijd. Ze doen uiteindelijk net zo weinig als onze honden."

In Oost openden onlangs ook de volgende zaken: restaurant Jacobsz, muziekwinkel Bax Music en Visbar Beet.

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Restaurant Polder

Science Park 205
020 463 4303
www.cafe-restaurantpolder.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden