Proefproces in conflict hr-ketels Stadgenoot

Stadgenoot pakt weigeraars van hr-combiketels steviger aan: één van hen is nu gedagvaard, twintig anderen zijn gesommeerd alsnog te tekenen.

null Beeld anp
Beeld anp

Drie van die twintig hebben inmiddels toegegeven.

Stadgenoot wil voor het eind van volgend jaar alle geisers en gaskachels in 3500 huurhuizen vervangen hebben. De reden: het risico op koolmonoxidevergiftiging. Ruim vierhonderd huurders hebben geweigerd het toegestuurde contract te tekenen.

'We laten nu die ene huurder eerst voorkomen, voordat we de rest dagvaarden,' zegt Pim de Ruiter van Stadgenoot. Op deze manier hoopt de woningbouwvereniging druk uit te oefenen op andere weigeraars. De zaak van de nu gedagvaarde huurder dient ook als proefproces.

Huurgenoot, de belangenvereniging van huurders van Stadgenoot, en het Wijksteunpunt Wonen keuren de harde aanpak af. Chris Vonk van Huurgenoot vindt de plaatsing van de ketels positief, vanwege de veiligheid, maar het dwingende optreden van Stadgenoot vindt hij niet goed. Huurgenoot had van Stadgenoot de garantie dat bewoners naast brieven ook uitleg zouden krijgen van iemand die langs zou komen. 'Deze belofte is door Stadgenoot niet nagekomen.'

Lees vandaag (28-11) meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden