PlusNet Open

Proeflokaal Walhalla

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Walhalla.

Sjors Dulk
Walhalla Beeld Tammy van Nerum
WalhallaBeeld Tammy van Nerum

In een voormalige garage, waar eerst trucks van nieuwe banden werden voorzien, schuilt nu ook letterlijk een walhalla voor bierliefhebbers. Eigenaar Aart van Bergen (38) begon als thuisbrouwer en is blij dat hij nu een brouwerij met proeflokaal kan openen.

"Tot nu toe hebben we ons bier gebrouwen bij bevriende brouwerijen, nu kunnen we echt zelf produceren. Uiteindelijk is het doel om al ons bier hier te brouwen."

Vrouwelijk tintje
De bieren zijn geïnspireerd op goden uit verschillende mythologieën; op elk flesje staat een kleurrijke illustratie van een god. Zo is er Loki (€3,50), een golden IPA geïnspireerd op de god van chaos en leugens uit de Noordse mythologie. Ook wordt bier met een vrouwelijk tintje gebrouwen: double IPA Shakti (€4,50), met als inspiratiebron de Hindoegodin van de vrouwelijke energie.

In het proeflokaal naast de brouwerij kan in het weekend worden genoten van alle bieren van eigen makelij en enkele van andere brouwerijen. Behalve voor reguliere glazen of flesjes kan ook worden gekozen voor een kleine proeverij: vier verschillende bieren in glaasjes van 0,15 cl (€9).

Maaltijd
Voor gasten die hun kennis over het bierbrouwen willen verbreden, zullen er binnen een paar maanden rondleidingen worden georganiseerd. Van Bergen: "Dan kunnen mensen het hele proces zien; van graan tot het afvullen van de fusten."

In het proeflokaal worden alleen stukjes kaas en gedroogde worst aangeboden, maar honger hoef je er zeker niet te krijgen. Ergens in de buurt is prima een maaltijd te halen. Die kun je dan onder het genot van een biertje opeten.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Walhalla

Spijkerkade 10

vr 16.00-23.00 uur
za 14.00-23.00 uur
zo 14.00-20.00 uur

06 11391675
walhalla­craftbeer.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden