Proef met reanimatie-polsbandjes gaat door

De proef met rode polsbandjes voor mensen die niet gereanimeerd willen worden in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, wordt verlengd. Omdat de proef zo veel reacties losmaakte, heeft het ziekenhuis besloten om pas na een uitgebreide discussie de keuze te maken of het wel of niet doorgaat met de polsbandjes.

null Beeld Albert Schweitzer ziekenhuis
Beeld Albert Schweitzer ziekenhuis

Tijdens de proefperiode van maart tot juni werd aan alle patiënten op twee afdelingen gevraagd of ze wel of niet gereanimeerd wilden worden. 246 mensen reageerden op die oproep en 11 procent (28 personen) van hen gaf aan dat ze niet beademd wilden worden in geval van nood.

De proef gaat de komende maanden ook nog door. 'We gaan dit jaar nog met alle zorgverleners discussiëren over de polsbandjes. Een patiënt doorloopt vele processen in het ziekenhuis en niet iedereen werkte op dezelfde manier of wist precies wat er op een andere afdeling afgesproken was', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Volgens de woordvoerder wordt de evaluatie door tientallen andere ziekenhuizen en verpleeghuizen met interesse gevolgd. Begin volgend jaar moet duidelijk zijn of de proef definitief wordt doorgezet.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden