Prins Willem-Alexander opent The Next Web: 'Misschien word ik wel prins 3.0'

Vijf dagen voor zijn inhuldiging heeft prins Willem-Alexander de belangrijkste technologieconferentie in Nederland geopend: The Next Web Conference in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Een tekening van de opening door @wilg. Beeld Esther Gons
Een tekening van de opening door @wilg.Beeld Esther Gons

'Nederland wil zich in de voorhoede bevinden van kennissamenlevingen. Het web is daar een belangrijke factor in. Als we niet in de web-economie leidend zijn, zijn we nergens', zei de prins tijdens de opening. 'Ik ben The Next Web dankbaar dat ze dit aanjagen in Nederland. Daarom vind ik het belangrijk om hier te zijn, en hier te blijven komen.'

Organisator en oprichter van The Next Web Boris Veldhuijzen van Zanten vroeg of de toekomstige koning of hij 'koning 2.0' gaat worden. 'De paus en Obama zitten op Twitter, maar u kon ik nog niet vinden op sociale media', vroeg Veldhuijzen van Zanten. 'Naar welke van mijn aliassen heeft u gezocht?', reageerde de kroonprins. De prins wilde niet ingaan op de vraag op hij zal gaan twitteren. 'Misschien word ik wel prins 3.0, iets dat nog niet is uitgevonden'.

Voorkeur
Ook wilde hij niet prijsgeven of hij een voorkeur voor besturingssysteem iOS of voor Android had. 'Onze huishouding is wel net overgegaan op een ander systeem, maar ik ga geen reclame maken voor welk systeem dat is.' Na de officiële opening bezocht de prins andere onderdelen van de conferentie. Hij bezocht onder andere een aantal startups en bezocht de hack battle.

Prins Willem-Alexander is lid van de Raad van Advies van ECP, Platform voor de Informatiesamenleving, waarbinnen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken aan de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie en samenleving.

Met meer dan veertig internationale sprekers uit de Europese en Amerikaanse techwereld, 2000 bezoekers, en een breed scala aan innovatieve startups wordt The Next Web Conference gezien als een van de meest vooraanstaande tech-/web-events ter wereld. Ook voor de achtste editie van The Next Web Conference Europe zal de wereldwijde tech community zich gedurende twee dagen in Amsterdam verzamelen om zaken te doen en te leren over de toekomst van het web.

Sprekers
Naast presentaties van sprekers van over de hele wereld, zoals Tim Ferriss (4-Hour Workweek), Stephen Wolfram (Wolfram Alpha) en Ferry Corsten (dj en producer), vindt ook jaarlijks de finale van TNW Startup Rally plaats tijdens The Next Web Conference.

Ook zal TNW Academy dit jaar tijdens de conferentie colleges organiseren, geleid door onder andere John McGeachie van Evernote en Werner Vogels van Amazon.

Naast de conferentie staat The Next Web bekend om het gelijknamige invloedrijke tech blog, dat maandelijks al meer dan 8 miljoen internationale bezoekers naar de website trekt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden