PlusNet Open
Prins van Oranje breekt een lans voor de Nederlandse keuken
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Net Open lees je erover. Vandaag: Prins van Oranje.
Dat Nederland geen eigen keuken heeft, daar is het nieuwe restaurant Prins van Oranje het niet mee eens. Het menu roept herinneringen op aan feestdagen en verjaardagen bij je oma.
Mede-eigenaar Maartje van de Vooren (36) miste het Hollandse eten in restaurants. “Mensen krijgen hier een goed gevuld bord, op een plek die voelt als thuis.”
Het interieur past bij de ouderwetse recepten die worden bereid. Met het bloemetjesbehang en de houten stoelen met geruite kussentjes lijkt het een huiselijke keuken. Het grote verschil: je hoeft hier geen aardappels te schillen, maar ze alleen op te eten.
Op het menu staan maar liefst vier soorten stamppot: andijvie, hutspot, zuurkool en rode bieten (€15-17). Uiteraard geserveerd met een grote lepel jus.
Daarnaast staan nog de klassiekers Hollandse biefstuk (€18,95), kapucijners met spek (€16,97), en hachee (€17,95) op het menu. Van de Vooren: “Mensen komen hier ook zodat ze zelf niet uren in de keuken hoeven te staan voor een stoofpot.”
Ook de drank is Nederlands. Naast veel verschillende bieren, worden er Nederlandse wijnen en jenever geschonken.
Wie op zijn Nederlands vroeg wil eten kan terecht voor de ‘earlybird daghap’. Tussen drie en zes uur eet je de daghap met een gratis voor- of nagerecht (€14,50).
Prins van Oranje
Prinsengracht 178H
restaurantprinsvanoranje.com
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.
Ook leuk: volg @hetparool op Instagram.