Prins Claus Fonds opent expositieruimte aan Herengracht

Het Prins Claus Fonds heeft de benedenverdieping van zijn pand aan de Herengracht 603 volledig ingericht als expositieruimte. De Prince Claus Fund Gallery is vandaag voor het eerst geopend.

Sabine de Lucht

Tijdens de opening zijn er werken te zien van de Afrikaanse kunstgroep Invisible Borders. Dit zijn Afrikaanse schrijvers, dichters, filosofen en graffiti-kunstenaars die allemaal hun eigen verhalen over Afrika vertellen. Christa Meindersma, directeur van het Prins Claus Fonds: 'Een paar kunstenaars verblijven momenteel in de Bijlmer. Met de expositie 'Hopes and impediments' willen we de link leggen tussen Amsterdam en het fonds.'

'De expositieruimte is een plek geworden waar we de open visie van het Prins Claus Fonds mee kunnen uitdrukken,' zegt Meindersma. Doordat de bibliotheek naar boven is verplaatst heeft het Prins Claus Fonds nu meer ruimte voor activiteiten.

Discussie
De Prince Claus Fund Gallery zal niet alleen voor exposities gebruikt worden, maar is volgens de directeur nu ook een plaats van 'ontmoeting en discussie'. 'Het pand is een locatie voor mensen die meer willen weten over het fonds en haar kunstenaars. Met debatavonden proberen we iets toe te voegen aan Amsterdam.'

Het Prins Claus Fonds ziet cultuur als een basisbehoefte en zet zich in voor vrijheid van culturele expressie. Het fonds is onder andere actief in Azie, Afrika, de Caribbean en Latijns-Amerika.

'Hopes and impediments' is vanaf aanstaande maandag publiekelijk toegangelijk. De expositie loopt tot 19 december.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden