Prins Albert vreest nieuwe onthullingen

Vandaag was het een kwestie van 'the show must go on' in Monaco en gingen prins Albert en zijn verloofde Charlene Wittstock tijdens een wandeling in het kleine prinsdom de voorbereidingen voor hun trouwpartij inspecteren. Maar Albert is er niet gerust op, zoveel is duidelijk.

De voorbereidingen op de huwelijk zijn in volle gang. ©AFP Beeld afp
De voorbereidingen op de huwelijk zijn in volle gang. ©AFPBeeld afp

Morgen treden The Eagles op, vrijdag trouwen ze voor de wet en trakteren ze zichzelf op een concert van Jean-Michel Jarre. Diens zweverige muziek zal van pas komen om te ontspannen, want er hangt heibel in de lucht boven Monaco.

Roddels
Prins Albert is in alle staten nadat L'Express gisteren onthulde dat Charlene vorige week op het punt stond Albert te verlaten nadat ze erachter zou zijn gekomen dat hij een derde onecht kind heeft verwekt.

'Allemaal roddels', zo reageerde de woordvoerder van Albert, maar die wil koste wat het kost uitvissen wie de mol is in het paleis die zijn Grote Dag wil dwarsbomen.

De grootste vrees van de prins is dat er de komende dagen, wanneer de ogen van de hele wereld op Monaco gericht zijn, nieuwe onthullingen uitlekken over zijn privéleven.

Bronnen
De voormalige Zuid-Afrikaanse zwemkampioene zou vorige week door de politie onderschept zijn toen ze op de luchthaven van Nice op het punt stond naar haar geboorteland terug te keren. Het Parijse tijdschrijft L'Express bracht dat gisteren aan het licht en herroept dat verhaal ook niet. Opmerkelijk is dat Albert evenmin probeerde het verhaal van de website van L'Express weg te halen.

Dat bevestigt hoofdredacteur Renaud Revel. Deze gerespecteerde onderzoeksjournalist waarschuwde al dat hij alles in het werk zou stellen om de anonimiteit van zijn bronnen te beschermen. 'We hebben het hier over goed geïnformeerde journalisten, die weten waarover ze schrijven. Ze hebben uitmuntende bronnen en geven die voor niemand prijs, zelfs niet voor een boze prins", aldus een bron bij L'Express.

'Albert wil er koste wat het kost achter komen wie de paleismol is want hij vreest nog meer onthullingen. Zijn advocaten maken overuren om er toch maar achter te komen waar het lek vandaan komt, maar heel Monaco gonst van de geruchten'.

Twee onechte kinderen
Prins Albert heeft twee onechte kinderen: de zesjarige Alexandre verwekte hij bij Nicole Coste, een Togolese voormalige hostess bij Air France en de 19-jarige Jazmin. Die laatste kreeg Albert bij de Amerikaanse vastgoedmakelaar Tamara Rotola. Beide moeders eistten DNA-tests van Albert voordat hij bekende dat hij de vader is. Hij ging vervolgens akkoord hun opvoeding en opleiding te financieren.

Albert had eerder relaties met onder meer Brooke Shields en Claudia Schiffer.

©AFP Beeld afp
©AFPBeeld afp
©AFP Beeld afp
©AFPBeeld afp
©AFP Beeld afp
©AFPBeeld afp
©AFP Beeld afp
©AFPBeeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden