Prince vindt streng islamitische landen 'leuk'

Prince, de man die zich steevast liet vergezellen door een complete harem aan half ontklede schoonheden, zegt in een interview met The Guardian dat hij islamitische landen die het dragen van een boerka verplichten 'leuk' vindt. Vooral het gebrek aan keus, en de daaruit voortvloeiende 'orde' spreken hem aan. 'We kunnen niet altijd doen wat we willen', zegt de inmiddels 53-jarige zanger.

Redactie
Prince houdt wel van een beetje orde. © AFP Beeld
Prince houdt wel van een beetje orde. © AFP

Prince is van mening dat je regimes die strikte kledingwetten opleggen niet moet wegzetten als 'fout' of 'onderdrukkend'. 'Als je geen grenzen hebt, waar eindig je dan? Het is leuk om in moslimlanden te verblijven, je weet dat er slechts één religie is. Er is orde. De vrouwen dragen een boerka. Ze hebben geen keuze, maar ze zijn daar gelukkig mee.'

Is het Prince ontgaan dat er heel wat vrouwen zijn die liever niet in alles verhullende kledij door het leven gaan? 'Er zijn mensen die met alles ongelukkig zijn. Alles heeft een donkere kant. Maar ik wil hier nergens voor pleiten. Mijn wereldvisie, daar kan je over blijven discussiëren', aldus de extravagante muzikant.

Prince, die ooit in slobberkleding de straat op ging en prompt door fans niet werd herkend, zweert zelf bij opzichtige outfits. Ook nadat hij zich in 2001 bij de Jehovah's Getuigen aansloot. Wel kuiste hij toen zijn repertoir en speelde jarenlang een aantal van zijn erotisch geladen songs niet meer. Inmiddels heeft hij het licht gezien en die preutsheid van zich afgeschud.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden