Prijzen Prins Bernhard Cultuurfonds voor jonge film- en theatermaker

Theatermaker Eva Line de Boer en fotograaf/filmmaker Robert Glas hebben de Charlotte Köhler Prijs gewonnen. Deze prijzen voor theater en beeldende kunst van het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn bedoeld voor jong talent. De winnaars krijgen ieder 30.000 euro.

1999-11-09 09:21:15 Prins Bernhard aanwezig voor de Rotterdamse Arrondissementsrechtbank, waar hij het beeld onthulde van koningin Wilhelmina. Beeld ANP
1999-11-09 09:21:15 Prins Bernhard aanwezig voor de Rotterdamse Arrondissementsrechtbank, waar hij het beeld onthulde van koningin Wilhelmina.Beeld ANP

Eva Line de Boer (1988) maakt volgens de beoordelaars fijnzinnige en doordachte voorstellingen die actuele onderwerpen scherp en kritisch verbeelden. Zo maakte ze de voorstellingen Tutorial - the art of living en Dit gebeurt allemaal tegelijk.

Robert Glas (1986) doet voor zijn foto’s, korte films en installaties voortdurend onderzoek naar de technologieën die overheden gebruiken om de internationale bewegingen van mensen te reguleren. Hij maakte onder meer een serie over de ambtenaar Jacob Lentz (1894-1963), de man achter het eerste systeem van verplichte identificatie. “Met grote bevlogenheid gaat Robert Glas tot het uiterste bij het ontmaskeren van bureaucratische procedures, identificatiemethoden en mazen in de wet”, oordeelt de adviescommissie die de prijs toekent.

De prijzen komen uit de nalatenschap van actrice Charlotte Köhler (1892-1977). Ze worden op donderdag 4 juli uitgereikt tijdens de Young Talent Awards in het Compagnietheater in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden