Postcode Loterij verdeelt 291 miljoen euro in Concertgebouw

De Postcode Loterij heeft woensdagavond 291 miljoen euro verdeeld over ruim 90 goede doelen. Dat gebeurde tijdens het Goed Geld Gala in het Amsterdamse Concertgebouw, waar voormalig Amerikaans president Bill Clinton eregast was.

null Beeld epa
Beeld epa

Clinton maakte bekend dat Artsen zonder Grenzen een schenking krijgt uit het zogenoemde Droomfonds van de loterij van ruim 6,7 miljoen euro. AzG bestemt het geld voor de strijd tegen multiresistente tuberculose. Het Droomfonds is bedoeld om organisaties in staat te stellen een 'nieuw, moedig en baanbrekend' project te realiseren.

Ook milieuorganisatie Greenpeace kreeg geld uit het fonds, ruim 7,5 miljoen. Het gaat naar QuestionMark, een app voor smartphones die informatie geeft over milieubelasting, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en gezondheidsaspecten van inmiddels 20.000 producten.

Veertien vaste begunstigden ontvangen een extra donatie voor een bijzonder project. Zo kan Terre des Hommes rekenen op een bijdrage van ruim 3 miljoen euro voor een nieuw centrum voor slachtoffers van kinder- en mensenhandel in Leeuwarden.

Vijf organisaties krijgen een eenmalige schenking. Een daarvan is de Stichting Voedselbanken Nederland, de koepel van 135 voedselbanken, die een bijdrage krijgt van 1 miljoen euro.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden